Fri frakt på alla beställningar över 200kr

Vi kan hantverket

Triconor tillverkar och säljer kvalitetsprodukter i merinoull, bomull och bambu.

Produktion sker vid den egna fabriken i Orrviken, Jämtland. Här finns lång erfarenhet och värdefulla kunskaper om såväl hantverket som den unika frottéstickningen. Vårt mål är att ge människor piggare fötter genom sköna och snygga strumpor.

Tillverkningen sker med helt mekaniserade maskiner, vilket gör att vi kan använda garner med hög kvalitet med kortare fibrer än i datoriserade maskiner. Kortare fibrer gör att vi får en mjukare och skönare strumpa med hög kvalitet

Merinoull

Våra strumpor i merinoull kliar inte och upplevs behagliga och mjuka mot huden. Merinoullen håller värmen och transporterar bort fukt från huden. Den är även bakterie- och inflammationshämmande. Ull har fantastiska egenskaper och kan reglera både värme och kyla. När det är kallt har den en värmeisolerande effekt, samtidigt som lättare ullplagg kan bäras även sommartid eftersom materialet andas och har en svalkande effekt. Ullens egenskaper gör att den absorberar kroppsdofter och är därför ett idealiskt material för strumpor. De behöver inte tvättas så ofta om de vädras efter användning. Alla våra strumpor kan tvättas i 60 grader.

Vår merinoull är mulesingfri. Mulesing är ett smärtsamt ingrepp som utförs på vissa merinofår för att förhindra flugangrepp, då deras veckade hud är benägen att bli angripen. Mulesingfri merinoull innebär att den här metoden inte har använts på de får som vår ull kommer från.

 

Se våra produkter