Vår historia sträcker sig långt tillbaka

Namnet Triconor känner de flesta i Östersund och Jämtland till, många har själva jobbat inom företaget eller känner någon som gjort det. Triconor har även bivit ett stort namn utanför landskapsgränserna, mycket på grund av de gedigna kvalitetsprodukter vi under årtionden tillverkat och salufört. Kvalitet och funktion har alltid varit en ledstjärna för tillverkning och utveckling av våra produkter.

Triconors historia börjar redan 1969. Triconor var då en renodlad produktionsenhet och underleverantör till Kooperativa Förbundet, KF. Fabriken hette då Vinetta AB och växte snabbt från 5 till omkring 260 anställda med huvudsaklig inriktning på tillverkning av strumpbyxor. Genom KF:s omfattande försäljning av strumpbyxor – marknadsandel cirka 30 % – fick fabriken en tryggad avsättning och låga marknadsföringskostnader. Tillverkningen kom att öka sysselsättningen inom landet, eftersom den ersatte import.. Företaget hade som mest mer än 530 anställda och var då landets största industri, till antalet anställda sett.

I början av 1970-talet utvecklade man materialet Ullfrotté Original i samarbete med svenska försvaret. Målet var att ta fram hållbara, lättskötta och framför allt varma underställ. De första Ullfrotté-plaggen började tillverkas 1972. Av detta härliga och funktionella material tillverkar vi fortfarande flertalet produkter, men nu kallar vi det kort och gott för frottéstickad ull.